Suomella ei ole varaa ikäsyrjintään

June 11, 2022 0 Comments

Suomessa ikäsyrjintä on vakava ongelma. Tämä artikkeli keskittyy ongelman laajuuteen ja ehdottaa työllistymisen vähimmäisikäpolitiikkaa maassa.

Maailmassa on monia maita, joissa työsuhteen alaikäpolitiikka on voimassa, mutta Suomessa näin ei aina ole. Eduskunnan päätös muuttaa työlainsäädäntöään suojaamaan paremmin ikäsyrjintää vastaan herätti aluksi paljon vihamielisyyttä ja johti jopa mielenosoituksiin: ihmiset olivat vihaisia, että ihmisiä ei voida irtisanoa ennen kuin he kuolevat ja työnantajat voisivat palkata vanhempia työntekijöitä, jos he myös haluaisivat! Kuitenkin useiden vuosien julkisen keskustelun jälkeen, jonka aikana kansanedustajat keskustelivat siitä, miten alaikärajaa voitaisiin parhaiten nostaa laillisesti ja käytännössä (mahdollisimman paljon) parhaiden käytäntöjen ja kansainvälisten standardien mukaisesti.

Olen suomalainen ja ammatiltani myös copywriter. Haluaisin keskustella aiheesta, joka on ollut mielessäni jonkin aikaa – Ikäsyrjintä Suomessa.

Kirja on tarkoitettu tarjoamaan tapaustutkimuksia kahdesta naisesta, jotka työskentelivät tiedonsyöttöoperaattoreina ollessaan yli 50-vuotiaita. Kirjan ovat kirjoittaneet Susanna Vivendelli, Liana Chiglo ja Sunitha Venkatesan – kirjan kirjoittajat, jotka ovat konsultteja Agile-Digital Swedenissä, digitaalisen markkinoinnin ja viestintästrategioiden parissa työskentelevässä toimistossa. Kolme naista edustivat eri sukupolvia, joilla on erilainen mediaviestinnän asiantuntemus: yksi on 54-vuotias ja työskennellyt IBM:llä yli 15 vuotta kaikenlaisten tietokoneiden parissa; yksi on 50-vuotias, mutta hänet palkattiin Nokialle.

Hallitus sanoo, että ikäsyrjintä on laitonta ja että sitä ei ole toistaiseksi todistettu. Mutta todellisuus on aivan toisenlainen. Suomessa on maailman tiukimmat ikää, sukupuolta ja vammaisuutta koskevat syrjinnän vastaiset lait. Silti meillä Suomessa on paljon ihmisiä, jotka kohtaavat ikään tai sukupuoleen liittyvää syrjintää etnisen taustansa tai vammansa vuoksi.

Tässä esityksessä syrjinnän vastainen aktivisti Saara Oikarinen kertoo, miksi syrjinnän torjuminen on tärkeää ja miten siitä kärsiviä voidaan auttaa.

Esimerkki koneoppimisesta/älyälystä löytyy Googlen automaattisesta täydennysominaisuudesta, joka tarjoaa ehdotuksia selaimeesi kirjoitetun kielen perusteella (esim. “kirjoita “g”). Tämä johtuu molempien verkkotunnuskohtaisista tiedoista sanoista, joita saatat käyttää usein. sinun.

Ikäsyrjintää pidetään yleisenä ongelmana Suomessa. Hallitus ei halunnut antaa sen tapahtua panemalla täytäntöön omia lakejaan, mistä jotkut yritykset ja organisaatiot ovat nyt oppineet. Tämä artikkeli selittää, mitä hallitus teki auttaakseen työnantajia käsittelemään ikäsyrjintää.

Syrjinnässä Suomi on yksi pahimpia rikoksentekijöitä. Sen väkiluku on vain 5 miljoonaa, mutta se joutuu kuitenkin lähes päivittäin monenlaisen syrjinnän kohteeksi.

Tämä osio käsittelee syrjinnän vaikutuksia, joka ei rajoitu ikään. Syrjintään liittyy monia ongelmia ja seurauksia, mukaan lukien negatiiviset asenteet ja tunteet iäkkäitä ihmisiä kohtaan. Työpajan tavoitteena on keskustella siitä, miten maailma näkee ja kohtelee vanhuksia, miten tämä vaikuttaa elämäämme ja miten voimme ratkaista nämä ongelmat.

Ikäsyrjintä on erittäin vakava ongelma Suomessa. Se on ongelma, joka koskettaa koko yhteiskuntaa, ei vain eläkeiässä olevia. Ikäsyrjinnällä tarkoitetaan sitä, että joitain ihmisiä kohdellaan epäoikeudenmukaisesti ikänsä vuoksi. Tämän artikkelin tarkoituksena on näyttää, miten tämä tapahtuu ja mitä voidaan tehdä sen estämiseksi.

Ikäsyrjintä on yksi asia, joka on tällä hetkellä esillä Suomessa. Se on ongelma, joka koskee sekä vammaisia että 60-70-vuotiaita.

“Suomen ihmisoikeusasiamiehen” vuonna 2018 tekemän tutkimuksen mukaan 6 % vastaajista myönsi syrjineensä henkilöä, joka näytti liian vanhalta työhön tai ylennukseen, tai jotakuta, joka oli liian nuori eikä tarpeeksi hyvä siihen. 15-19-vuotiaiden vastaajien osuus nousi 2 prosenttiyksikköä 10 prosenttiin. Lisäksi 3 % sanoi, etteivät he palkkaisi henkilöä, jonka ikä olisi esteenä menestymiselle, koska heidän oli vaikea työskennellä vanhempien kollegoiden kanssa.

Ikäsyrjintä on asia, jonka uhriksi Suomen hallituksella ei ole varaa. Hallitus ei halua sulkea ketään pois hyvin palkatusta työstä liian vanhan takia. Hallituksen mielestä sen pitäisi voida tehdä työntekijöilleen mitä haluaa, mutta tässä tilanteessa ikäsyrjintä on asia, johon sillä ei ole varaa.

Ikäsyrjinnällä ei ole mitään järkeä nyky-yhteiskunnan ongelmana, sillä ihmiset elävät pidempään kuin koskaan ennen ja tämän myötä myös sukupolvien välinen kuilu kasvaa. Kun nuoremmat ihmiset ovat yhä houkuttelevampia vanhoihin kollegoihinsa verrattuna, he eivät varmasti jää ilman hyvin palkattua uraa, jos he eivät ikänsä vuoksi halunneet aikuisikään tullessaan ollenkaan töitä.