Työn ja hoivan voi yhdistää

June 11, 2022 0 Comments

Työ ja hoiva – ne voivat olla vaikeita yhdistää, mutta se ei tarkoita, ettei se olisi mahdollista. Kun yhdistetään työ ja perheenhoito, henkilö voi saada parhaan mahdollisen hyödyn molemmista asioista.

Viime aikoina on tapahtunut paljon suuria muutoksia työelämässä. Monet ihmiset ovat alkaneet tehdä työtä kotoa ja nyt sopusoinnun saavuttamiseksi lapsilla tai läheisillä on tarjolla useita vaihtoehtoja. Monet äidit ja isät pyrkivät tasapainoon oman työn ja perheenhoitajan välillä saadakseen itselleen vapauden tehdä asioita, joita he rakastavat.

Kuitenkin, kun tasapainottaa työ- ja perhe-elämä yhteen, on tärkeä muistuttaa ensin itselleen impulssien sijaan. Työn ja perheenhoivan yhdistäminen ei välttämättä ole jotain, jota voi tehdä ilman ammattitaitoista ohjausta. Tehdessäsi sitoutuneita ponnisteluja pysyvien asetusten luomiseksi ja seuraamalla niitä, on helpompaa saavuttaa tarvittava tasapaino.

Itseasiassa rutiinit auttavat usein työ- ja perhe-elämän omaksumisessa. Kannattaa sopia mitkä palkitsevaa harjoituksia sinun ja perheesi aikatauluihin sopii parhaiten. Yllättävien tilanteiden varalta olisi hyvä olla lisävarastoja, kuten valmiita ruokia tai tarvikkeita perheen ulkoiluun. Siinä tapauksessa, ettet pysty suorittamaan tehtävi ä parhaan kykysi mukaan, voit keskittyä muihin ponnistuksiin.

Työn ja perheenhoivan yhdistely ei ole helppoa, mutta se voi tuoda merkittäviä etuja sinulle ja perheellesi. Jos huolehdit itsestäsi ja lepäilet sen mukaan jotka teet palvelusvyökykysesi samaan aikaan lastesi parhaaksi, voit harjoittaa hyvän tavan omaksua paitsi elintarvikkeita myös elinvoimaa.

Työn ja hoivan yhdistäminen on monille perheenäideille arkipäivää. Nykyisin useat äitiyslomien korvaukset ja työpaikkaliikkuvuudet mahdollistavat joustavampia tapoja toimia vaativissakin tilanteissa.

Äitien on helpompaa yhdistää työ ja vanhemmuus. Omasta ajastaan ja energia- ja taitotasostaan riippuen, he voivat hallita vastuuvelvollisuuttaan sekä perheen että työelämässä. Riippumatta pitemmistä tauoista tai lyhyemmistä työviikoista, äidit ympäri maailman ovat osoittaneet, että perheen ja työntekijöiden elämä yhdistyy yllättävien taitojen ja joustavuuden ansiosta.

Esimerkiksi ottamalla vuoroviikoin vapaapäiviä, äitien on mahdollista yhdistää työ ja vanhemmuus tarpeeksi hyvin. Tätä menetelmää onkin kutsuttu “flexican” strategiaksi – se mahdollistaa joustavamman majoittamisen työntekoon lisäten aikaa hoivaamiseen. Lisäksi äitiyslomille palattuaan äidit voivat siirtyä kokopäiväiseen tai osittainen hoitoa tarjoavaan työpaikkaan – esimerkiksi vain muutaman päivien viikossa. Tämä joustavuus tarjoaa äideille taloudellisen itsenäisyyden sekä parantaa perhe-elämän sujuvuutta.

Työn ja hoivan yhdistaminen on mahdollista – vaikka valitettavasti äideille suunnattua tukea useimmista maista liian vähän saatika siihen omistettua aikaa ei ole. Siksi äitien on armahdettava itse itselleen ja muistettava, että heillä on parhaansa mukaan lapsia hoivaavia aidosti kokeneita ammattitaitoja mista. On tärkeaa keskittyy vanhemmuuteen sitoutumalla viettettyyn aikaan lasten kanssa, miksei samalla aktivoimalla harrastuksia ja tutustumalla lukuisiin lukemattomiin ideoihin, joilla työn ja hoivan voivat loistaa yhdessä.

Voimme kaikki olla ylpeitä Suomesta ja siitä, että sukupuolten tasa-arvo on taattu laillisesti. Tämä johtaa myös siihen, että perheet voivat ja lakisääteinen vapaa valinta, kuka tarvitsee enemmän työtä ja kuka tarvitsee enemmän huolenpitoa. Työ ja hoiva ovat kuitenkin monille perheille todellinen haaste ja tahdonvoimalla ja tinkimällä tehdään mahdolliseksi saada molemmat – kuten monet pienet lapsetkin opastavat meitä.

Työ ja hoiva eivät ole aina helppoja sovittaa yhteen, mutta pyrimme tekemään se mahdolliseksi. Perhe-elämän organisoimiseen on monia tapoja, joista suurin osa on pitkälti kokousten tuloksia. Voimme esimerkiksi rakentaa meidän yritysmme ympärille verkostoja ja ottaa vastaan ​​avustajia ja ulkopuolisia palveluntarjoajia, jotka auttavat meitä tasapainottamaan työn ja huolenpidon.

Meidän on myös muistettava, ettemme tee tätä tyhjästä: monia työkaluja ja mittareita on nykyisin saatavilla vaikeiden vaiheiden helpottamiseksi. Niihin lukeutuvat mm. työehtosopimukset, jotka tarjoavat oikeudenmukaisen tavan sopia työaikojen laajuudesta tai joustavasta työajasta, joka antaa meille tarvittava joustavuus hoidetaan kotityössä.

Vaikka se, kuinka löytää tasapaino työn ja hoivan välillä, voi olla haastavaa aluksi, uskon vahvasti, että pitkien kokouksien avulla ja muiden verkostojen apua avulla me voimme yhdistysttyön ja hoivan myös muiden sukupuolten vapaassakin maassa.